20 Ocak 2016 Çarşamba

YDS'ye Hazırlanırken Yapılmayacak 10 Şey

Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere YDS'ye Hazırlanırken Yapılmayacak 10 Şeyi anlatacağım. Planınızı programınızı doğru da olsa yanlış da olsa bir şekilde yaptınız ve çalışmaya başladınız. Bu aşamada yapmamanız gereken birçok şey var. Şimdi bunları sıralayalım;

  • Çalışma programınızı gerçekçi bir biçimde yapın. Örneğin, akşam işten eve gelişiniz 6 ise yarım saatlik akşam yemeği faslından sonra hemen çalışmaya başlayacağınızı sanmayın. İnsan vücudu dinlenmek de ister. Ona bu izni verin. Aksi takdirde o birkaç gün sonra sizi engelleyecektir.
  • Hazırlamış olduğunuz programı bozmadan 10 gün boyunca uygulayın. 10 günden sonra çalışmanın artık bir alışkanlık haline geldiğini göreceksiniz.
  • Sınava son bir ay kalmadan deneme çözmeyin. Olur ya, kötü sonuçlar alırsanız motivasyonunuz kaybolabilir. Unutmayın beynimiz yenilgiyi daha çabuk kabullenir.
  • YDS'ye hazırlanıyorsanız YDS'ye hazırlanın. İngilizce altyazılı da olsa film ya da dizi izlemek ya da podcastler dinlemek size beklediğiniz hazırlığı sağlamayacaktır.
  • Daldan dala atlamayın. Materyal toplamayı derhal bırakın. Öncelikle elinizeki materyalleri tüketin. Aksi takdirde kendinizi hem vakit hem de para kaybederken bulabilirsiniz.
  • Grammer konularına çok takılmayın. Onu da son bir aya bırakın. Ve altın ipucu: Bu sefer kaynağınıza tersten başlayın. Çünkü çoğu gramer kaynağı tenselerden başlar. Siz tersten başlayarak hem sıkılmaz hem de başka bir konuya da tenseler kadar aşina olursunuz.
  • Sıkıldığınız, bıktığınız, tükendiğiniz her anda istediği notu almış kimselerin sevinçlerini gözünüzün önüne getirin. Kendinizi sıkı bir şekilde çalışmış ve emeğinin karşılığını almış olarak hayal edin. Gerçekten emek verip de kazandığınız bir şeyin keyfini çıkarmak istemiyor musunuz?
  • Ezber ve taktik-teknik laflarına kanmayın. YDS yazılı bir sınavdır. Yazılı sınava da okuyarak çalışılır. Okudukça taktik dedikleri şeyin oldukça mantıklı olduğunu, bunların adına taktik demenin onları bizlere daha da yabancılaştırdığını göreceksiniz. İlla ezber yapacaksanız Flash Cardla YDS'ye Nasıl Çalışılır? konumuza bir daha bakıp Flash Cardlarınızı oluşturun.
  • Kelime defterinizi gereksiz kelimelerle dldurmayın. Okuduğunuz ve anlamını bilmediğiniz her kelimeyi defterinize yazmayın. Unutmayın! YDS sizden akademik kelime bilgisi istiyor.
  • Bu süreçte hiçbir şeye bağımlı olmayın. Bir süre bağımlılıklarınızla aranıza mesafe koyun. Bir oyun müptelası mısınız? Bu oyunlarınızın save dosyasını silin, hatta bilgisayarınızdan kaldırın. Facebook mu bağımlılığınız? Onu daha etkin kullanın. İşinize yarayacak sayfalar beğenin, haber kaynağınız İngilizce gönderilerle dolsun. Bunları yapamıyorsanız güvendiğiniz birisine şifrenizi değiştirtin.

Elimden geldiğince YDS'ye Hazırlanırken Yapılmayacak 10 Şeyi anlattım. Bu maddelerin hepsi esasında kararlılık, konsantrasyon ve motivasyon temeline dayanıyor. Siz bu temelleri sürekli sağlam tutmaya bakın. Facebook sayfamızı beğenmeyi de unutmayın:) İyi çalışmalar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İlk ilke, kendinizi kandırmamaktır ve siz, en kolay kandırabileceğiniz kişisiniz. RICHARD FEYNMAN