29 Ağustos 2018 Çarşamba

Nasıl Erken Kalkılır?

Bugüne kadar dönüp geriye baktığımda başardığım birçok şeyin temelinde tek bir davranışı görüyorum: Erken Kalkmak. Bu davranış hem öz disiplinimi artırdı, hem de bana inanılmaz getirileri oldu. Bu getirilerden en önemlisi ise YDS'de elde ettiğim başarı. Peki gelelim asıl soruya: Sabah Nasıl Erken Kalkılır?

Dilerseniz sabah erken kalkmak için yatmadan önce yapmamız gerekenlerle başlayalım.

1. İyi Bir Uyku Çekin

Sabah erken kalkıp daha üretken olmak istiyorsak uykumuzu da yeterince almamız lazım. Gece geç yatıp çok az bir uyku süresi geçirip, sabah da erken kalkmaya çalışıyorsak işimiz zor. Hem istediğimiz şekilde üretken olamayız, hem de bu sefer gün boyu uykusuzluk çekeriz ve verimimiz düşer. Kaç saat uykunun size yettiğini biliyorsunuz. Bu yüzden ne zaman yatacağınıza karar verin.

2. Teknolojiden Uzak Durun

Bütün elektronik cihazları kapatın. Bildirimler en büyük düşmanımız. Acil bir durum olabileceğini düşünüyorsanız ya da size 24 saat ulaşabilmesini istediğiniz birileri varsa, rehberinizdeki bazı kişilere ayrıcalık verip diğer herkesin aramasını "Rahatsız Etmeyin" moduyla sağlayabilirsiniz. Bu modla uygulamaların bildirimleri, çağrılar, uyarı sesleri vs. hiçbiri çalmaz.

3. Alarmı Kurun ve Uzaklaştırın

Yöntem basit: Alarmı kur ve uzak bir yere koy. Oraya kadar yürüyüp hala ertelemezsin herhalde. Kendimden biliyorum, işe yarıyor.

4. Doğal Alarmı Kullanın

Yatmadan 1 saat öncesine kadar, son tuvaletinizden sonra 500ml - 1 lt. su içtiğinizden emin olun. Sabah alarmın sesini duyduktan sonra erteleseniz bile doğal alarmınız sizi uyutmayacaktır.

5. Karanlık Bir Ortam

Işıkta veya TV açık bir şekilde uyumayın. Biz uyurken en büyük düşmanımız ışık. Işıklı bir ortamda uyuduğumuzda vücut,  hem büyüme hormonunu salgılamıyor hem de yeterince dinlenemiyor

6. Motive Olun

Gece yatarken sabah erken kalkmak için kendinizi motive edint. Yataktan nasıl zıplayarak kalkacağınızı, bunun size neler katacağını düşünün.

Artık siz de sabahları erken kalkmaya hazırsınız. Peki bitti mi? Hayır. Sabah bizi uyandıracak ilk alarmdan sonra yapmamız gerekenler var. Bu gereklilikleri de gelecek postumda anlatacağım. Günaydın ve iyi çalışmalar!

BÖLÜM 3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İlk ilke, kendinizi kandırmamaktır ve siz, en kolay kandırabileceğiniz kişisiniz. RICHARD FEYNMAN